Bodem
Rasp de citroen boven de bloem en kneed met de poedersuiker en de boter tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een plak van 30x20 centimeter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de zijkanten van het deeg circa 2 centimeter naar binnen zodat er een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het de deeg. Bak het deeg in de oven circa 15 minuten voor.
Notenvulling
Hak de hazelnoten en pecannoten fijn. Smelt de boter met de ahornsiroop en meng de basterdsuiker erdoor. Roer een voor een de eieren erdoor. Meng de noten door de boter en voeg amandelschaafsel, gekonfijte sinaasappelschil en de pistachepitten toe. Meng goed door elkaar en giet de massa in de bodem. Bak de notentaart in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat de notenplaattaart afkoelen en snijd in blokjes.
105 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties