Sinaasappelmarmelade
Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de sinaasappel schoon en kook de sinaasappel circa 2 uur op laag vuur. Laat de sinaasappel uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm op laag vuur een beetje water in een pan. Voeg de fijngehakte sinaasappel, suiker, rasp van de citroenschil en het sap van de citroen toe. Roer tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 7 minuten en laat afkoelen. Schep de marmelade in een spuitzak.
Vlaaideeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Haal de pan van het vuur en los het gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, eidooier en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
Rijstvulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillestokje en –merg en slagroom aan de kook en kook de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar. Laat de rijstvulling afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met suiker zo luchtig mogelijk en spatel door de rijstvulling. Vet een vlaaivorm in en leg op de bodem ingevet bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een mesje. Schenk de rijstvulling erop en bak de vlaai in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de vlaai uit de vorm en laat hem afkoelen. Verdeel de sinaasappelmarmelade over de rijstbodem.
Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een rastermotief slagroom op de marmelade. Schraap met een mesje krullen van de chocolade en verdeel ze over de slagroom.
150 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties