De ultieme tip voor het voederen van grote groepen: maak een kerstmenu die gedeeld kan worden door een grote groep. Kies voor grote salades, stukken vlees, hele vissen, borrelplanken en brood met dip. Koken, op tafel zetten en de gasten doen de rest.
Door verschillende, deelbare gerechten te maken, hoef je ook niet bang te zijn dat iemand het niet lust. Er is voor ieder wat wils! Daarnaast hoef je geen borden op te maken. Twee andere gouden tips:
- Zorg dat je eten voorbereidt waar kan
Dat betekent dat de gerechten alleen nog afgebakken/gefrituurd/opgewarmd hoeven te worden. Daarmee voorkom je dat je tijdens het diner in de keuken staat te zwoegen.
- Gebruik al je apparatuur
Kies bij voorkeur voor gerechten die verschillende apparatuur nodig hebben voor de bereiding. Vlees in de oven, friet in de frituur en saus op het fornuis. Zo hoef je geen 6 pannen op 4 pitten te stallen.
10 x kersthoofdgerecht voor grote groepen
Goed: delen, voorbereiden en al je apparatuur gebruiken. Inspiratie nodig? Probeer deze hoofdgerechten tijdens kerst - afgestemd op grote groepen. Smakelijk!