- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snijd de knoflook.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook en de rode peper. Breng op smaak met een beetje zout en voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot de spinazie geslonken is.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met nootmuskaat en een beetje zout en versgemalen peper.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal en verkruimel er een beetje gorgonzola over. Verdeel daar een laag spinazie over. Leg er lasagnebladen op en herhaal voorgaande stappen tot alles op is, maar eindig met bechamelsaus. Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.
0 reacties