De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelsoep

Zin in een heerlijk kommetje soep? Maak deze ouderwetse aardappelsoep. Het lekkerste recept vind je natuurlijk bij 24Kitchen.

15 min (voor)bereidingstijd
Aardappelsoep

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Als er iets is wat lekker en makkelijk is, dan is het aardappelsoep! De lekkerste aardappelsoep maak je natuurlijk met het basisrecept van 24Kitchen. Aan de slag, dus!

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de groente in reepjes.
  2. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en groente circa 3 minuten glazig. Ris de kruiden. Voeg de aardappels, bouillon, melk, laurier en kruiden toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.
  4. Haal het laurierblad uit de soep.
  5. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng eventueel op smaak met een beetje zout of versgemalen peper.
  6. Hak de peterselie fijn en de rauwe ham in dunne reepjes.
  7. Serveer de soep met de peterselie, een klodder zure room en de rauwe ham. 

Tip: Zeef de soep wanneer er teveel klontjes inzitten. Voeg extra bouillon toe wanneer de soep te dik is.

DOL OP SOEP? BEKIJK HIER DE 33 LEKKERSTE SOEPEN.

Kun je aardappelsoep bewaren?

Ja, aardappelsoep kun je op verschillende manieren bewaren. Hoewel de soep natúúrlijk het allerlekkerste smaakt wanneer deze vers is. De soep kun je zowel in de koelkast als in de vriezer bewaren.

Aardappelsoep bewaren in de koelkast 

Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Wanneer de aardappelsoep is afgekoeld, zet je deze (afgedekt met folie) in de koelkast. De soep is op deze manier 1 tot 2 dagen houdbaar.

Aardappelsoep bewaren in de vriezer

Je kan soep ook invriezen. Dit is de perfecte methode als je veel soep hebt gemaakt. Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Schenk vervolgens de soep in kleine vershoudbakjes en plaats ze in de vriezer. De soep is op deze manier 3 maanden houdbaar. Als je de aardappelsoep wilt opeten, laat deze dan eerst ontdooien in de koelkast. 

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk stevige soep. Vooral de rauwe ham erin smaakt goed! Vult ook goed!
Lucie Sneep
28-12-2023

Ook lekker