Chachouka
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verdeel de kip in stukken. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip rondom in circa 5 minuten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Voeg de uien, knoflook, tomaten en rozemarijn toe en bak circa 10 minuten op laag vuur. Voeg een flinke scheut water toe en laat de kip, met de deksel op de pan, in circa 30 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en verwijder de takjes rozemarijn. Scheur de rgaif in stukjes en stoom ze in het bovenste deel van een couscoussiere of stoompan circa 10 minuten. Serveer de rgaif met de gestoofde kip erbovenop en smelt er een flinke lepel smen op.
Snijbonen
Rang en snijd de snijbonen in drieën. Snijd de tomaten in plakjes en pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Leg in een pan om en om laagjes tomaat, ui, knoflook en snijbonen. Bestrooi met zout, schenk er olijfolie en een scheutje water over. Gaar de bonen in circa 35 min.
algerijnse chachouka
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verdeel de kip in stukken. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip rondom in circa 5 minuten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Voeg de uien, knoflook, tomaten en rozemarijn toe en bak circa 10 minuten op laag vuur.
0 reacties