De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-rozijnencake

75 min (voor)bereidingstijd
Appel-rozijnencake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet het cakeblik in met de boter en leg er een strook bakpapier in. Blancheer de rozijnen 1 minuut in water. Laat ze uitlekken en meng ze met de rum. Meng de boter met de poedersuiker en de eieren en roer de bloem en het bakpoeder erdoor. Meng de rozijnen en de rum erdoor. Schil en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de helft van de appels in blokjes. Schenk de helft van het cakebeslag in het cakeblik en verdeel de partjes appel erover. Schenk de rest van het beslag erover en druk de appelblokjes langs de zijkant van het cakeblik in het cakebeslag. Bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Verwarm het water met de abrikozenjam. Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en bestrijk de bovenkant van de cake met de jam.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker