De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

avocadococktail met komkommertartaar

180 min voorbereidingstijd
210 min (voor)bereidingstijd
Avocadococktail met komkommertartaar

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Avocadomousse

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Komkommertartaar

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering

  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.

Opbouw

  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.


Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker