Avocadomousse
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
- Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
- Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Komkommertartaar
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
- Snijd de Thaise basilicum grof.
- Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Garnering
- Snijd de gele grapefruit in partjes.
- Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
Opbouw
- Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
0 reacties