De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananenbrood

Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit makkelijke bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.

15 min voorbereidingstijd
45 min oventijd
bananenbrood recept

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Ik maak graag zelf bananenbrood. Zo heb ik altijd een gezonde en lekkere snack in huis. En het is de perfecte manier om van overrijpe bananen af te komen. Win-win!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.

  3. Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.

  4. Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.

  5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.

  6. Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng. 

  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.

  8. Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. 

  9. Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Hoe maak je het lekkerste bananenbrood?

Het lekkerste bananenbrood is er eentje met zo min mogelijk ingrediënten. De pure smaak van de bananen komen dan het beste naar voren. En het fijne is dat je vaak alle ingrediënten in huis hebt om het simpele recept te maken.

bananenbrood recept

Is bananenbrood gezond?

Dat ligt er helemaal aan wat voor recept je uitkiest. Hoe minder ingrediënten, hoe gezonder, zou je als vuistregel kunnen aanhouden. Dit basisrecept kan je dus relatief gezond noemen. Maar voor een nóg gezondere variant kan je het best voor dit recept gaan.

bananenbrood met 5 ingrediënten

Hoe bewaar je bananenbrood?

Je kan bananenbrood in een luchtdichte broodtrommel of koelkast zo’n 3-5 dagen bewaren, of losse plakjes in een zakje invriezen (dan is het zo’n 3 maanden houdbaar), en de dag voor het eten ontdooien.

getoast bananenbrood

Hoe maak ik een smeuïg bananenbrood?

Voor smeuïg bananenbrood, gebruik je overrijpe bananen en voeg je meer natte ingrediënten zoals boter, olie of yoghurt toe. Mix de ingrediënten slechts tot ze gecombineerd zijn om overmixen te voorkomen.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

6 reacties

Ik zou de eieren in dit recept graag door iets anders willen vervangen omdat ik veganistisch eet. Heb je enig idee waardoor?
Rinia Goudriaan
01-08-2023
Beste Estée, is het bananenbrood ook zonder ei te maken en wat is een vervanger van ei in dit recept?
Rinia Goudriaan
03-08-2023
Ik vond het erg lekker!
dorien beckers
10-10-2023
Ik vond het ook heel lekker.
Rudy de Kok
11-04-2024

Ook lekker