Maak een kuiltje in de bloem. Leg aan een kant van de bloem de gist en aan de andere kant het zout. Schenk in het kuiltje de olijfolie en het water en meng alles goed door. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed in circa 5 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg op een warme plek circa 1 uur rijzen.
Saus
Pel de knoflook. Schenk de tomatenblokjes in een hoge kan. Voeg de knoflook, basilicum en olijfolie toe en mix het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pizza
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de maïskolf in circa 10 minuten gaar. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Verwijder de onderste 2 centimeter van de asperges. Snijd de portobello in grove plakken. Snijd de courgettes in dikke plakken. Verdeel de gesneden groente en de mais over de bbq, besprenkel met wat olie en gril de groente om en om tot er een grillstreep op staat. Snijd de korrels van de mais.
Rol het deeg uit en bestrijk met wat olie. Gril het deeg op de bbq om en om goudbruin en gaar. Verdeel de saus over de pizzabodem. Verdeel de groente over de pizza. Scheur de mozzarella in stukjes, verdeel over de pizza en laat smelten.
0 reacties