Pasta
Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Aubergine
Snijd de aubergine in blokjes van circa 2 centimeter.
Verhit een scheutje olie in een pan. Pel de knoflook, plet deze met de zijkant van je mes en bak circa 1 minuut. Verwijder de knoflook uit de pan en bak de aubergine in de knoflookolie in circa 5 minuten goudbruin. Snijd de pancetta in blokjes van circa 1 centimeter en voeg de pancetta toe aan de aubergine. Bak circa 3 minuten mee.
Saus
Splits de eieren en roer de eidooiers los met de room en de melk. Rasp de Parmezaanse kaas en meng ze door het eimengsel. Snijd de tomaatjes in vieren. Voeg de spaghetti, aubergine, tomaatjes en het eimengsel toe aan de pancetta en verwarm dit kort tot de saus begint te binden.
Serveer met een blaadje basilicum.
Tip: je kunt de spaghetti een minuut voor de kooktijd om is eruit halen. Doordat je de spaghetti nog even bakt, krijg je de juiste gaarheid.
0 reacties