Vlaams Kippenstoofpotje
-
Snijd de kip in grove stukken. Meng in een kom de bloem, mosterd en het mosterdzaad. Meng de kip door het bloem-mosterdmengsel.
-
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes en de champignons in kwarten.
-
Smelt de boter in een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak hierin de kip rondom bruin.
-
Voeg de ui, knoflook, wortel en de champignons toe en bak circa 3 minuten. Voeg de azijn toe. Blus af met het bier en voeg het bouillonblokje, rozemarijn, laurierblaadjes en peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de kippendijen in circa 50-60 minuten gaar.
-
Snijd de pruimen in stukken en voeg toe aan de stoofpot. Roer de maizena met een scheutje water tot een papje en meng dit door de stoofpot. Verwijder de takjes rozemarijn.
Groentefriet
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook.
-
Schil de pastinaak, winterpeen en de knolselderij. Snijd alle groenten in reepjes. Blancheer de groente circa 2 minuten in kokend water en spoel koud. Laat de frieten op een keukendoek afkoelen en uitlekken.
-
Klop de eieren los met de mosterd. Meng de paprika-, knoflook-, chilipoeder en peper en zout door het paneermeel. Schep de groenten eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
-
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de groentefrieten in circa 20 minuten goudbruin.
Mayonaise en serveren
-
Doe de eidooier in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, azijn en peper en zout toe. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer. Voeg terwijl je blijft mixen druppelsgewijs de zonnebloemolie toe.
-
Verdeel de kippenstoof en de groentefrieten over borden. Serveer de mayonaise bij de frieten.
0 reacties