Verwarm voor de cupcakes de oven voor op 180 ºC. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met de melk, zonnebloemolie en vanille. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op hoge stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
Voor de chocoladecrème:
Sla voor de crème de boter op met de poedersuiker en meng met de banketbakkersroom. Voeg de gesmolten chocolade al kloppende toe aan de crème. Klop nu niet meer te lang. Stop als de chocolade goed gemengd is.
Voor de garnering:
Verdeel de chocolade crème een beetje ruig over de cupcakes. Of schep de crème in een spuitzak met klein glad spuitmondje. Garneer de cupcakes met kleine bolletjes. Licht bestrooien met cacaopoeder. Vul een spuitzakje met witte en pure chocolade. Spuit ogen op de cupcakes met de witte chocolade en maak met de pure chocolade de pupillen. Druk een chocoladekoekje eronder als mond.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties