Chocolade lava cakes
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Vet de vormpjes in met wat boter en bestuif de binnenkant met een laagje cacaopoeder.
-
Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter in een steelpan.
-
Mix de eieren met de suiker en een snuf zout tot een dik romig mengsel. Voeg al roerend met een spatel het chocolade-botermengsel toe.
-
Zeef de bloem en de cacao boven de kom en spatel door het chocolademengsel. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes.
-
Bak de lava cakes voor 10-13 minuten in de oven. De buitenkant moet stevig zijn en de binnenkant nog vloeibaar. Serveer warm.
Karamelsaus (optioneel)
-
Laat de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat.
-
Verwarm in een ander pannetje de slagroom en blus hiermee de karamel af. Roer glad en roer dan ook de boter en een mespunt zeezoutvlokken door de saus.
-
Stort de lava cake uit op een bordje. Verdeel de karamelsaus en serveer met een bol ijs.
2 reacties
Eerste hap smaakt een beetje raar, daarna best lekker. En teveel ei wat mij betreft.