Chocolate angelfoodcake
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom de bloem, vanillemerg, cacaopoeder, zout en de helft van de suiker. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken. Spatel het bloemmengsel door de eiwitten. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake na het bakken in de vorm op zijn kop op een rekje afkoelen.
Mascarpone-sinaasappelfrosting
Week de gelatine in koud water. Rasp de schil van de sinaasappel boven de mascarpone. Meng de poedersuiker erdoor. Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje en roer door de mascarpone.
Bestrijk de chocolate angelfoodcake met de mascarpone- sinaasappelfrosting. Laat de cake in de koelkast circa 5 minuten opstijven.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de geschaafde amandelen circa 12 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Hak de pistachenootjes. Strooi de pistachenootjes, gekonfijte sinaasappelblokjes en de geschaafde amandelen over de frosting.
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.
Schenk de chocolade in een cornetje en spuit strepen chocolade over de chocolate angelfoodcake.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties