De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drentse veenstekersschotel

Het Drentse landschap kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte veengebieden. Dit veen werd vroeger gebruikt voor allerlei doeleinden en moest dus van de bodem verwijderd worden. Een zware klus dat door de veenstekers gedaan werd. Voor de broodnodige energie werden stevige maaltijden bereid, waaronder deze traditionele veenstekersschotel!

30 min (voor)bereidingstijd
Drentse veenstekersschotel

Een recept van

Bereidingswijze

Het Drentse landschap kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte veengebieden. Dit veen werd vroeger gebruikt voor allerlei doeleinden en moest dus van de bodem verwijderd worden. Een zware klus dat door de veenstekers gedaan werd. Voor de broodnodige energie werden stevige maaltijden bereid, waaronder deze traditionele veenstekersschotel! 

Drentse veenstekersschotel

Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Voeg de uien en de spekblokjes toe en bak in circa 5 minuten goudbruin. Rasp de komijnekaas fijn. Voeg de bruine bonen (inclusief het vocht), witte bonen (inclusief het vocht), de krieltjes toe, de komijnekaas en de appelstroop toe aan de pan.

Breng het geheel aan de kook. Laat circa 6 minuten koken onder voortdurend roeren tot de kaas volledig is gesmolten.

Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker