Groentepuree
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en de groente in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels en de groente af en stoom droog.
- Pureer de aardappels en de groente met een pureestamper, roer de wijnazijn en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gehakthachee
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit de boter in een (hapjes)pan en fruit de uien circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Schenk het water erbij en voeg de kruidnagels, laurier en het runderbouillonblokje toe. Breng het gehakt aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur garen.
- Verwijder de kruidnagels en het laurier en breng de hachee op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de groentepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Schep de gehakthachee in het kuiltje.
0 reacties