De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde courgettes

Gevulde courgette uit de oven maak je zo.

40 min (voor)bereidingstijd
Gevulde courgettes

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, verwijder met een lepel de helft van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de feta in blokjes en hak de walnoten fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Bak het vruchtvlees circa 5 minuten mee en haal de pan van het vuur. Roer de feta, walnoten en paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en vul ze met de vulling. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 10 minuten. Serveer de courgettes warm met rucola.

Ook lekker: gevulde courgettes met gehakt (van 24Kitchen's Nadia en Merijn) >

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker