Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, verwijder met een lepel de helft van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de feta in blokjes en hak de walnoten fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Bak het vruchtvlees circa 5 minuten mee en haal de pan van het vuur. Roer de feta, walnoten en paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en vul ze met de vulling. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 10 minuten. Serveer de courgettes warm met rucola.
Ook lekker: gevulde courgettes met gehakt (van 24Kitchen's Nadia en Merijn) >
0 reacties