Honing-mosterd prei uit de oven
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd de preien in dunne halve ringen. Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar en giet de prei af.
- Meng met een staafmixer de eieren, kookroom, honing en de grove mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de ham in blokjes.
- Verdeel de ham en de prei over een met olie ingevette ovenschaal en schenk het eiermengsel erover.
- Bak de honing-mosterd prei in de oven in circa 20 minuten gaar.
Salade
- Snijd de champignons in plakken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 6 minuten. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de peer van het klokhuis af in plakken en snijd de plakken in blokjes.
- Meng in een grote kom de champignons, cherrytomaten, peer, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
Snijd het stokbrood in plakken. Verdeel de honing-mosterd prei uit de oven en de salade over borden. Serveer het stokbrood ernaast.
0 reacties