Carrotcake
Verwarm
de oven voor 180ºC. Rooster de pecannoten in circa 12 minuten goudbruin. Vet de
taartpannen in en bekleed met bakpapier. Schil en rasp de wortel. Halveer het
vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem met het
bakpoeder, en het zout. Klop de eieren met de suiker, kaneelpoeder en het
vanillemerg luchtig. Meng het bloemmengsel en de olie erdoor en meng tot een glad
beslag. Spatel de geraspte wortel en de helft van de pecannoten erdoor. Verdeel
het beslag over de taartpannen. Bak de carrotcakes in circa 30 minuten goudbruin
en gaar. Laat de cakes afkoelen.
Roomkaasfrosting
Halveer
het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg
met de boter, roomkaas en poedersuiker en roer tot een egale frosting. Verdeel de
frosting over carrotcakes. Leg de 2 cakes op elkaar en smeer de taart ook
rondom in met de frosting.
Roomkaascrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Schep
de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit ronde rozetten op de
taart. Halveer de passievruchten, schep de pitjes eruit en meng met de jam.
Schep het mengsel in de rozetten.
Topping
Rasp de chocolade over de taart en verdeel de resterende pecannoten erover.
0 reacties