De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

humberto’s carrot-cheesecake

60 min (voor)bereidingstijd
Humberto’s carrot-cheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Carrotcake
Verwarm de oven voor 180ºC. Rooster de pecannoten in circa 12 minuten goudbruin. Vet de taartpannen in en bekleed met bakpapier. Schil en rasp de wortel. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem met het bakpoeder, en het zout. Klop de eieren met de suiker, kaneelpoeder en het vanillemerg luchtig. Meng het bloemmengsel en de olie erdoor en meng tot een glad beslag. Spatel de geraspte wortel en de helft van de pecannoten erdoor. Verdeel het beslag over de taartpannen. Bak de carrotcakes in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes afkoelen.

Roomkaasfrosting
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de boter, roomkaas en poedersuiker en roer tot een egale frosting. Verdeel de frosting over carrotcakes. Leg de 2 cakes op elkaar en smeer de taart ook rondom in met de frosting.

Roomkaascrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit ronde rozetten op de taart. Halveer de passievruchten, schep de pitjes eruit en meng met de jam. Schep het mengsel in de rozetten.

Topping
Rasp de chocolade over de taart en verdeel de resterende pecannoten erover.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker