Aardappelsalade met pesto
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijsjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de worst in dikke plakken.
-
Rooster de hazelnoten circa 5 minuten in een droge pan. Pel de knoflook. Pureer de basilicum, hazelnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie extra vierge met een staafmixer tot pesto. Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze koud.
-
Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng in een grote kom de aardappels, hazelnotenpesto, broccoli, cherrytomaten, rode ui en de rucola.
-
Verdeel de Italiaanse aardappelsalade en de saucijsjes over borden.
0 reacties