Deeg
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.
Vulling
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rasp de gruyèrekaas. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng de kaas, paprika en de Italiaanse kruiden. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 50 centimeter en beleg het deeg met de kaasvulling. Kluts het ei en bestrijk de rand die het verst van je af ligt met ei. Rol het deeg op en leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.. Snijd de rol over de lengte in en trek de laagjes een beetje uit elkaar. Bak het brood in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
100 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties