Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de bleekselderij grof.
Verhit een scheut olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en tomaten circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, suiker, en een beetje zout en azijn toe. Voeg nog een scheutje water toe, roer goed door en laat circa 10 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde ketchup. Laat de ketchup iets afkoelen. Schenk de ketchup in een fles of gesteriliseerde afsluitbare pot.
Ketchup, je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen. Wel lekker makkelijk, maar leuker (én lekkerder en overigens ook beter voor je) is het om het zelf te maken. Met dit recept voor ketchup is het zo gepiept. Eigenlijk ben je niet veel langer bezig dan naar de winkel lopen.
0 reacties