Kokos-spruitenpot
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Verwijder de kontjes en de buitenste bladeren van de spruitjes.
- Pel en snijd de uien in grove stukken.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en aardappels circa 2 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk, water en de kookroom erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met de deksel op de pan koken.
- Giet de linzen af en spoel ze schoon. Roer de linzen de laatste 2 minuten door de kokos-spruitenpot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk de koriander.
Geroosterde kokos
- Verwarm een pan en rooster de gemalen kokos in circa 4 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de kokos-spruitenpot over borden. Strooi de koriander en de geroosterde kokos eroverheen.
spruitjes
0 reacties