- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels:
- Schil de aardappels en snijd ze door de helft.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
De witlofsalade:
- Snijd de witlof in grove stuken.
- Laat de rozijnen circa 5 minuten wellen in warm water en laat uitlekken.
- Snijd de ham in reepjes.
- Was de appels en snijd in dunne frietjes.
- Meng de halvanaise, yoghurt en honing.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Meng de witlof met de ham, rozijnen, en de appel.
- Maak de salade aan met de dressing.
De makreelburger:
- Laat de aardappels afkoelen en stamp ze fijn.
- Verwijder van de makreel de graten.
- Meng de makreel door de aardappelpuree.
- Snijd de bieslook fijn
- Voeg het ei, de mosterd en de bieslook toe.
- Meng het geheel goed door.
- Strooi het paneermeel op een bord.
- Vorm van het mengsel 4 platte schijven en wentel ze door het paneermeel.
- Bak de burgers in de hete boter in circa 8 minuten heet en bruin.
0 reacties