De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

normandische appeltaart

90 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Normandische appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bretonse koek
Meng de bloem met zout en bakpoeder. Maak er een kuiltje in en meng suiker, boter, ei en rasp van de citroenschil in het kuiltje. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Vet de taartvorm in druk het deeg gelijkmatig in de vorm.

Vulling
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in dunnen partjes. Meng de appelpartjes met de suiker en verdeel dakpansgewijs over de bodem. Bak de taart in circa een uur goudbruin en gaar.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim water. Breng de calvados, suiker en de abrikozenjam aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op. Schenk de gelei door een zeef. Laat de gelei afkoelen tot handwarm en bestrijk de taart ermee.

Tip: voor kinderen kun je de calvados vervangen door appelsap.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker