Kruidenazijn
Schenk de azijn in een afsluitbare glazen pot en voeg hier naar smaak de kruiden aan toe. Pel de knoflook. Voeg ook naar smaak chilivlokken, mosterdzaad en knoflook toe. Deze kruidenazijn blijft lang goed.
Kruidenolie
Hak de kruiden. Schenk de olie in een afsluitbare glazen pot en voeg hier naar smaak de kruiden aan toe. Pel de knoflook. Schil de citroen en voeg naar smaak citroenschil en knoflook toe. Deze olie blijft lang goed en is lekker voor over een salade of als brood-dip.
Kruidenboter
Pel en hak de knoflook. Hak de kruiden. Meng de kruiden en knoflook met de boter. Rasp de citroen boven de boter en breng op smaak met een beetje zout. Klop het geheel tot alles goed is gemengd. Schep de boter op vetvrij papier en rol het op. Deze kruidenboter kan je op deze manier goed in de vriezer bewaren.
Kruidenpesto
Hak de kruiden. Rasp de kaas en voeg toe aan de kruiden. Pel en hak de knoflook. Voeg naar smaak de walnoten en knoflook toe. Voeg de olie toe en breng eventueel op smaak met een beetje zout. Pureer het geheel met de staafmixer tot een smeuïge massa.
Wil je de pesto langer bewaren, schenk het dan in een ijsblokjesbakje en bewaar in de vriezer.
Voor alle recepten geldt: smaak is afhankelijk van de kruiden die je overhebt!
Overgebleven kruiden? Dit kun je ermee doen!
1 reactie