Verwarm de oven voor op 180 °C Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel in blokjes. Maal de ui, knoflook, selderij, een vierde van de wortel en de basilicum in de keukenmachine fijn. Verhit olie in een pan en fruit de gemalen ingrediënten. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is. Blus af met de witte wijn en roer de resterende wortel en de tomatenpuree erdoor. Schenk de gepelde tomaten en de tomatensaus erbij en voeg de erwten toe. Kook de saus op laag vuur circa 30 minuten en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de courgette in plakjes en bak ze in olijfolie om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de pasta in water met zout circa 5 minuten. Giet de pasta af en meng er enkele lepels saus, Parmezaanse kaas en bechamelsaus door. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met de helft van het paneermeel. Verdeel saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel er een laagje pasta, courgette, mozzarella, saus en pasta over. Bestrooi met paneermeel en bestrijk met ei. Bak de pasta in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
80 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties