Pastinaakstamppot
-
Schil de aardappels en pastinaak en snijd ze in gelijke stukken. Pel de uien en snijd ze in 8 stukken. Zet de aardappels, in een pan, net onder water. Leg de uien en de laurierblaadjes erboven op. Leg daarop de pastinaken. Breng met deksel op de pan aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
-
Verwarm ondertussen 200 ml melk.
-
Verwijder het laurierblaadje en giet de aardappels en pastinaak af. Stamp de groente fijn met een pureestamper. Voeg de warme melk toe en roer, eventueel met een klontje boter, door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Slavinken
-
Breek en kluts het ei in een kom. Voeg het gehakt en 75 ml melk toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Meng zoveel paneermeel door het gehakt tot het niet meer nat aanvoelt. Verdeel het gehakt in 4 porties en rol elke portie in 2 plakken spek.
-
Verhit olie in de pan en bak de slavinken in circa 10 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe aan de pan en roer dit tot een jus.
0 reacties