De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pikante thaise kippensoep

30 min (voor)bereidingstijd
Pikante Thaise kippensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

De pikante Thaise kippensoep:

  • Snijd de kipfilet in dunne repen.
  • Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
  • Schil de gember en snijd of rasp fijn.
  • Was de serehstengel en kneus hem door hem op verschillende plaatsen te knakken.
  • Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember en sereh toe.
  • Laat het circa 25 minuten zachtjes koken.
  • Was de paksoi en snijd fijn.
  • Schil de wortel en rasp.
  • Voeg 5 minuten voorhet einde van de kooktijd de paksoi, wortel en noedels toe.
  • Verwijder de serehstengel.
  • Breng de soep op smaak met vissaus en rasp van de limoenschil.
  • Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven de pan.

Koekjes van filodeeg:

  • Pak 2 vellen filodeeg en leg deze naast elkaar. Bestrijk beide velletjes met olie
  • Leg er blaadjes koriander op en strooi de paprikapoeder erover.
  • Leg het andere velletje filodeeg met bestreken kant op de koriander en druk goed aan. Snijd in 4 of 8 stukken.
  • Bak de koekjes in circa 5 minuten krokant in de oven.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker