- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
De pikante Thaise kippensoep:
- Snijd de kipfilet in dunne repen.
- Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
- Schil de gember en snijd of rasp fijn.
- Was de serehstengel en kneus hem door hem op verschillende plaatsen te knakken.
- Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember en sereh toe.
- Laat het circa 25 minuten zachtjes koken.
- Was de paksoi en snijd fijn.
- Schil de wortel en rasp.
- Voeg 5 minuten voorhet einde van de kooktijd de paksoi, wortel en noedels toe.
- Verwijder de serehstengel.
- Breng de soep op smaak met vissaus en rasp van de limoenschil.
- Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven de pan.
Koekjes van filodeeg:
- Pak 2 vellen filodeeg en leg deze naast elkaar. Bestrijk beide velletjes met olie
- Leg er blaadjes koriander op en strooi de paprikapoeder erover.
- Leg het andere velletje filodeeg met bestreken kant op de koriander en druk goed aan. Snijd in 4 of 8 stukken.
- Bak de koekjes in circa 5 minuten krokant in de oven.
0 reacties