Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Leg de haantjes in een ovenschaal. Ris en hak de kruiden. Meng de helft van de kruiden met de boter en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Smeer de boter onder de huid van de haantjes zodat alle smaken erin kunnen trekken. Snijd de bleekselderij in fijne stukken. Schil en snijd de wortel in blokjes. Strooi de helft van de groente rond de haantjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Pel en snijd de ui. Strooi de helft van de ui over de groente. Stop de laatste kruiden samen met de laatste ui in de holte van de haantjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de haan circa 45 minuten in de oven.
Gebakken aardappels
Snijd de aardappels in blokjes. Verhit de zonnebloemolie met een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels circa 5 minuten met een deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en bak in circa 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Scheur de basilicumblaadjes.
Meng dit samen met de aceto balsamico door de overgebleven groente. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
0 reacties