Deeg
Strooi de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg eieren, zout en water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Pureer in een blender de rucola, ricotta, Parmezaanse kaas, tomaten en een scheutje water en olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Saus
Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomaten, suiker, oregano en eventueel wat water toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op laag vuur circa 10 minuten inkoken. Voeg de basilicum en crème fraîche toe, roer rustig door en laat circa 3 minuten doorkoken.
Ravioli maken
Rol het deeg met behulp van een pastamachine of een deegroller uit tot een mooie dunne plak. Steek er rondjes uit met een diameter van circa 8 centimeter. Leg op het ene rondje een schepje vulling, bestrijk de randen met water en dek af met een ander rondje. Druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot het deeg en/of vulling op is. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar.
Giet de ravioli af en verdeel ze over borden. Schep er een flinke lepel saus over en garneer met rucola en geraspte Parmezaanse kaas.
Strooi de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg eieren, zout en water toe en kneed tot een soepel deeg.
0 reacties