Roti
Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een deeg en laat het, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg na het rijzen nogmaals door en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal. Rol met een deegroller de balletjes uit tot platte pannenkoeken en bak ze in een koekenpan of op een bakplaat in olie gaar.
Kip Paramaribo
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de kipfilet in grote stukken. Bestrooi alle kipdelen met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook en soepgroenten enkele minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip, tomatenpuree, bouillontablet, aardappels en kerriepoeder toe. Voeg zoveel water toe tot het gerecht onderstaat. Stoof het in circa 30 minuten gaar. Kook intussen de eieren 8 minuten en pel ze. Voeg ze 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe en warm ze mee. Breng het gerecht op smaak met sambal en ketjap. Serveer de kip met de roti’s.
Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties