Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gepofte knoflook en cherrytomaten
- Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook.
- Leg de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheutje olie over en pak de bol in.
- Pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten zacht.
- Snijd een kruisje in de onderkant van de cherrytomaatjes.
- Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en bak de laatste 10 minuten mee met de knoflook.
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Worst
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 12 minuten gaar.
Rucolastamppot
- Breng de melk aan de kook en roer door de aardappels.
- Druk de teentjes knoflook uit de bol, voeg toe aan de aardappels en stamp fijn met een pureestamper.
- Roer de Parmezaanse kaas en rucola erdoor en breng op smaak met peper.
0 reacties