Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin.
Banketbakkersroom
Scheid de eieren en breng de melk aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en klop luchtig. Klop tijdens het verwarmen van de melk de slagroom lobbig tot mayonaisedikte. Zet het vuur uit en voeg het dooiermengsel toe aan de melk onder continu roeren. Voeg nu ook de bloem toe en zet het vuur weer aan. Breng de banketbakkersroom voorzichtig aan de kook en roer tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen in de koelkast.
Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe aan de slagroom en meng met een garde. Klop eventueel nog iets steviger. Doe het mengsel in een spuitzak. Vul de gebakken soesjes met de banketbakkersroom.
0 reacties