De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofprei in tomatensaus en rozemarijn krieltjes

30 min (voor)bereidingstijd
Stoofprei in tomatensaus en rozemarijn krieltjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

De rozemarijnkrieltjes:

  • Verhit olie in een pan.
  • Voeg de krieltjes toe en bak in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en hak fijn en voeg toe aan de krieltjes.

De stoofprei:

  • Pel de sjalotten en snipper fijn.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden, snijd in ringen van circa een halve centimeter. Was de prei en laat goed uitlekken.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Voeg prei en de sjalot toe en fruit al roerend.
  • Voeg 50 ml water en de boter toe.
  • Schep er de tomatenpuree bij en roer goed door.
  • Voeg 50 ml water toe.
  • Voeg nu de tomaten toe aan de pan en laat gaar stoven.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de tomatensaus.
  • Snijd de feta in blokjes. Neem de saus van het vuur en voeg de feta toe. 

Thema: passie voor piepers

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker