De champignonsaus
Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Pel en snipper de uien. Pel en hak de tenen knoflook. Leg de helft apart voor de pesto. Hak de blaadjes tijm. Verwarm een pan met een scheut olie en bak hierin de ui, 1 teen knoflook, tijm en champignons circa 3 minuten. Blus af met witte wijn en schenk de room erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook de saus circa 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
De pasta koken
Kook de pasta gaar in een pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
De rucolapesto
Was en droog de rucola goed. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin. Laten afkoelen. Pureer met een staafmixer de rest van de knoflook met de rucola, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie glad. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
De broccoli
Maak de broccoli schoon. Snijd in roosjes. Hang een vergiet in de pan van de past en kook de broccoli beetgaar in circa 3 minuten. Je kan ook een aparte pan water gebruiken voor de broccoli mocht het niet passen. Giet de pasta en broccoli af. Roer de rucolapesto door de broccoli.
0 reacties