De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte flambée

60 min voorbereidingstijd
10 min (voor)bereidingstijd
Tarte flambée

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng de bloem met gist en het water. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen op kamertemperatuur.


Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de uien en snijd in halve ringen. Rasp de Gruyèrekaas. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde plak van circa 0,5 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de 100 g crème fraîche, de uien, de gerookte spekblokjes en de Gruyèrekaas erover. Bak de tarte flambée 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Tip: Verpak het deeg wat overblijft met plasticfolie en vries in voor een volgende keer.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker