De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

texasstyle bacon scones

Heerlijke scones in de Texaanse stijl met spek, lente-ui en cheddar.

45 min (voor)bereidingstijd
Texasstyle bacon scones

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de gerookte spekblokjes in een droge pan krokant. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Meng bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot egaal deeg. Meng spekblokjes, lente-uitjes en geraspte cheddar erdoor. Rol het deeg uit tot een vierkante plak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel in 12 punten. Meng de eidooier met de room en bestrijk het deeg ermee. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker