De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde paprikasoep met tomaten

Van deze geroosterde paprikasoep zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 min voorbereidingstijd
geroosterde paprikasoep

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"De combinatie van paprika en tomaat gaat onzettend goed samen in deze soep. Door ze eerst te roosteren komt de smaak extra goed naar voren."

Bereidingswijze

Geroosterde paprikasoep

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2.  Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen. Pel en halveer de teentjes knoflook. 

  3. Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie. Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn. 

  4. Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal. Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het fijn.  

  5. Schenk de soep door een bolzeef in een pan en laat eventueel nog iets inkoken. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. 

  6. Druppel voor het serveren een eetlepel olijfolie over de soep.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker