Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng 150 ml water aan de kook en het groentebouillonblokje op.
Vegetarische moussaka:
Vet een ovenschaal in met olie.
Bestrooi de schaal met circa 50 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Schud de schaal zodat alle kanten bedekt zijn met geraspte Parmezaanse kaas.
Schaaf de aubergines en courgettes in de lengte in dunne plakken met een dunschiller of een kaasschaaf. Houd de slierten van 1 courgette apart voor de salade.
Snijd de tomaten in dunne plakken.
Leg de plakken tomaat op de bodem van de ovenschaal.
Leg hierop een laag aubergine plakken.
Bestrooi ze met geraspte jonge kaas.
Leg hierop een laag aardappelschijfjes.
Leg hierop een laag courgette plakken.
Bestrooi met zout en peper.
Bestrooi weer met geraspte kaas. Herhaal tot de schaal vol is.
Eindig met jonge kaas.
Schenk de groentebouillon in de ovenschaal, een beetje langs de randen, zodat de bovenkant droog blijft.
Betrooi de bovenkant met de resterende Parmezaanse kaas.
Schuif de moussaka in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin.
Sinaasappel-fetasalade:
Snijd de overige courgetteslierten in stukjes.
Snijd de schil van de sinaasappels zodat al het wit weg is. Snijd de sinaasappels in stukken.
Pel en snipper de ui ragfijn.
Snijd de feta in blokjes.
Meng de courgette, sinaasappel en rode ui en feta en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties