De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vietnamese loempia's

Snijd voor de vleesvulling de karbonade in fijne reepjes. Hak de lente ui en de rode peper in kleine ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.

45 min (voor)bereidingstijd
Vietnamese loempia's

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Voor de vleesvulling
Snijd voor de vleesvulling de karbonade in fijne reepjes. Hak de lente ui en de rode peper in kleine ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de reepjes vlees kort aan. Voeg de lente ui, peper en knoflook toe. Laat het vlees afkoelen en meng met de taugé, honing en breng op smaak met een druppel sesamolie, zout en peper.

Voor de visvulling
Snijd voor de visvulling het krabvlees fijn. Schil de mango en snijd 200 gram vruchtvlees in kleine reepjes. Schil de rettich en rasp deze. Meng de krab met de mango en de roomkaas. Rasp de limoen boven de vulling. Snijd de limoen door en pers het sap boven de vulling uit. Schil de gember en rasp dit over de vulling. Meng goed door, breng op smaak met zout en peper.

Voor de groentevulling
Snijd voor de groentevulling de wortel in fijne reepjes. Was de prei, snijd het groen van de prei en snijd het gele gedeelte in fijne reepjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook met een beetje zout. Kook de prei circa 20 seconde en schep deze uit de pan. Kook vervolgens de wortel in deze pan voor circa 1 minuut en schep deze uit de pan. Kook in hetzelfde water de vermicelli voor circa 2 minuten, laat deze ook uitlekken. Laat de groente goed uitlekken en meng met de taugé. Pluk de koriander en de munt, hak fijn en meng dit met de groente. Voeg de vermicelli toe en breng op smaak met zout en peper.

Loempia's
Klop het eiwit los. Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht. Frituur de loempia goudbruin. Serveer de loempia's met chilisaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker