’s Middags voorbereiden
Abrikozen
Wel de gedroogde abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water.
Passievruchtmascarpone
Halveer en pers de sinaasappels uit.
Kneus het kaneelstokje. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook. Laat in 3-5 minuten indampen tot een stroop. Halveer de abrikozen, voeg toe aan de sinaasappelstroop en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone. Hak de pitjes fijn en meng door de mascarpone.
Schil de mango, en snijd deze van de pit af. Snijd in plakken van circa 4 millimeter.
’s Avonds afmaken
Abrikozen
Verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn.
Opmaak bord
Vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord. Leg er mango tegen aan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met de basilicum.

Witte dessertwijn met een klassiek en luchtig karakter
Dit dessert is een tropisch, zoet feestje. Dat vraagt om een witte dessertwijn die niet zo zwaar is dat je niet meer uit je stoel komt. Dus een lichte witte dessertwijn past hier perfect bij.
Vraag in de winkel om een dessertwijn uit het Franse Jurancon gebied of een dessertwijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif (mag ook van buiten Europa).
door Corria Houthuizen
0 reacties