- Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.
Bieten
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil en halveer de bieten.
- Kook de bieten in circa 15 minuten gaar.
Hamburgers
- Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
- Breek het ei in een grote kom en voeg gehakt, knoflook en ui toe.
- Knijp het beschuit fijn boven de kom en bestrooi met zout en peper. Kneed het gehakt door elkaar en rol er 8 ballen van.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe voor de smaak.
- Leg de ballen gehakt in de pan, druk ze plat tot een burger en bak ze om en om in circa 5 minuten goudbruin. • Leg de deksel op de pan en laat ze op laag vuur nog circa 8 minuten sudderen.
Beleg
- Snijd de tomaten, komkommer en augurken in plakken.
- Maak de bladeren van de sla los, was en droog ze.
- Giet de bieten af en spoel ze koud met water. Pel en snijd de bieten in plakken.
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
Sausjes
- Pureer de ingrediënten van de volwassen hamburgersaus met een staafmixer tot een gladde saus.
- Meng de ingrediënten voor de kindersaus in een aparte kom.
- Snijd de broodjes open, leg de hamburgers erop en beleg met de saus en groente.
Serveertip: Leg alle groente op een grote schaal, zo kan iedereen aan tafel zijn eigen hamburger beleggen.
0 reacties