Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de rijst circa 15 minuten in gezouten warm water en laat uitlekken. Ris de naalden van de rozemarijn en hak fijn. Meng de rozemarijn met de balsamicoazijn, suiker, olijfolie, zout en versgemalen peper in een kom. Leg de lamskoteletjes in een ovenschaal. Breng de marinade aan met een borstel en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak in een droge pan het sesamzaad bruin, voeg olie en de rijst toe en laat circa 2 minuten bakken. Giet na het bakken de vleesbouillon bij de rijst en laat nog circa 15 minuten sudderen tot de rijst gaar is. Laat de rijst rusten. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Serveer de lamskoteletjes warm met een klontje boter.
Bietensalade met paprika
Was de sla en maak de sla droog. Snijd de bieten in blokjes. Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Pers de citroen. Meng in een kom olijfolie, citroensap, granaatappe siroop, zout en verse peper. Sprenkel de saus over de salade en serveer.
0 reacties