- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook.
De aardappels koken:
- Schil de aardappels en snijd ze doormidden.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat droog stomen.
Gestoofde zuurkool op Hongaarse wijze:
- Snijd de braadworsten in stukjes van circa 3 centimeter dik.
- Pel en snipper de uien grof, pel en hak de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in repen van circa 3 centimeter.
- Verhit olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
- Voeg de worst toe en bak rondom bruin op hoog vuur in circa 4 minuten.
- Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Leg de zuurkool erop, strooi het karwijzaad erover.
- Schep de crème fraîche erop en schenk er 200 ml heet water bij (kan aardappelkookwater zijn).
- Dek de pan af en stoof het gerecht op laag vuur circa 15 minuten.
- Snijd de augurk in kleine reepjes en voeg toe.
- Hak de bieslook grof en voeg toe aan de zuurkool. Schep goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
0 reacties