Bereiding
Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in ruim water, met deksel op de pan, in circa 15 minuten gaar. Laat de zuurkool uitlekken en ris de tijm. Verwarm een grote pan op hoog vuur en bak de zuurkool 5 minuten. Voeg de studentenhaver, gedroogde cranberries en tijm toe en roer de honing erdoor. Zet het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp fijn met de pureestamper en roer de melk erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel de zuurkool erover. Dek af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met het paneermeel. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de schotel. Bak de zuurkoolschotel 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Mosterdsaus
Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de mosterd toe en bak 2 minuten mee. Schenk de room erbij en kook in 4 minuten tot sausdikte.
Serveren
Verdeel de zuurkoolschotel over borden en schep de saus ernaast.
0 reacties