Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappels koken
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Kook de aardappels in circa 10 minuten beetgaar.
Zuurkoolvulling
Schep de zuurkool in een vergiet en laat het vocht uit de kool lekken.
Kluts 2 eieren met zout en versgemalen peper
Voeg de uitgelekte zuurkool toe.
Aardappelvulling
Verhit olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 5 minuten knapperig.
Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in lange dunne repen.
Voeg de uien en paprika toe en bak circa 3 minuten mee.
Strooi de bloem erbij.
Voeg de geraspte kaas toe en schep goed door.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Roer de aardappels door het paprikamengsel.
Taart maken
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Vet een ovenschaal in met olie.
Schep eerst het aardappelmengsel in de ovenschaal en daarop het zuurkoolmengsel.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot 1 groot stuk en bedek de zuurkool ermee. Druk de randen in de ovenschaal.
Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee.
Bak de taart midden in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties