De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chorizo-pasta met tomatensaus

20 min (voor)bereidingstijd
Chorizo-pasta met tomatensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chorizo-pasta met tomatensaus
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de helft van de uien, chorizo, de helft van de knoflook en het paprikapoeder circa 5 minuten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika’s toe aan de pan met chorizo en bak kort mee.
  • Ris de oregano.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg de tomatenblokjes, oregano en de Parmezaanse kaas toe aan de chorizo en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken. Roer de pasta door de saus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spinazie
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de resterende ui en knoflook. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de spinazie door de pasta en de saus.
Serveren
  • Verdeel de chorizo-pasta met tomatensaus over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker