De hutspot:
Schil de aardappels en snijd deze in stukken van circa 2 centimeter.
Schil de wortel en snijd deze ook in stukken van circa 2 centimeter
Pel de uien en snijd deze op hetzelfde formaat als de aardappels en wortels.
Voeg de aardappels in de pan, zet onder water, voeg wat zout toe en leg het laurierblaadje erop.
Voeg vervolgens de ui en daarna de wortel toe. Meng dit niet door elkaar!
Zet de pan op hoog vuur een plaats de deksel erop. Kook in circa 20 minuten gaar.
Snelle soja-Hollandaise saus:
Verwarm op laag vuur een pan met een klein laagje water erin waar een kom precies in past, de kom mag het water niet raken.
Pel en hak de knoflook.
Smelt de boter in de magnetron.
Meng in de kom de azijn, knoflook, soja en de eidooier met wat zout en peper.
Blijf goed kloppen met een garde totdat het mengsel luchtig is. (gebruik eventueel een handmixer)
Haal de kom uit de pan. • Giet nu de gesmolten boter langzaam bij de Hollandaise en blijf goed roeren.
De hutspot afmaken:
Giet de hutspot af als deze gaar is, laat even droog stomen.
Verwijder het laurierblad.
Maak de makreel schoon. Verwijder het vel en haal hem voorzichtig van de graat af.
Stamp de hutspot met een stamper en voeg eventueel wat warme melk toe.
Breng op smaak met peper.
Verwarm de makreel kort in de magnetron tot dat deze warm is.
0 reacties